Interview The Fabulous Network

15 Sep Interview The Fabulous Network

Interview ZOET HOUT design – the fabulous network

Vertel wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Merel Rozendaal en Annemiek Davy. We zijn beide na ons VWO de opleiding Product Design gaan doen vanwege onze creatieve, maar toch ook technische aard. Vorig jaar zijn wij gestart met ons eigen sieradenlabel ZOET HOUT design. We ontwerpen en produceren onze eigen houten sieraden en deze verkopen we online. We liggen ook in een paar winkels!
De ontwerpen zijn voornamelijk geometrisch. Alle sieraden worden onder de lasersnijder gesneden en gegraveerd.
Daarnaast doen we ook custom made werk, zoals logo’s voor bedrijven laseren en graveren.
Op dit moment verkopen we kettingen, armbanden en oorbellen.

Wat houdt ZOET HOUT design precies in en hoe hebben jullie dit concept bedacht?

We moesten voor een schoolproject een eigen ontwerp maken en verkopen op de Sunday Market in Amsterdam. De keuze voor sieraden was al snel gemaakt, omdat we hier beide gek van zijn. Daarvoor hadden we een project gedaan met lasergesneden hout. Op school hebben we beschikking tot een lasersnijder. Ook vinden we het heel leuk om met natuurlijke materialen te werken. We hebben deze twee gecombineerd en zo zijn we houten sieraden gaan ontwerpen.

Hoe zijn jullie aan de naam ZOET HOUT design gekomen?

We hebben gebrainstormd voor een pakkende, jonge en hippe naam met een duidelijke referentie en knipoog naar onze producten. Nadat vele namen voorbij zijn gekomen, riep Merel de naam ZOET HOUT. We waren beiden direct verkocht!

Wat inspireert jullie tot het maken van sieraden?

We zijn zelf al jaren gek van sieraden en hebben thuis een aardige collectie. Vaak zien we een sieraad dat we willen hebben, maar het net niet perfect is. Zelf zijn we altijd al bezig geweest met het knutselen en in elkaar zetten van sieraden om zo het perfecte sieraad te maken. Met onze eigen lijn kunnen we precies maken wat we voor ogen hebben. Simpel, opvallend en kleine details. We vinden het leuk om te experimenteren met originele materialen en steeds weer nieuwe dingen uit te vinden en onszelf te ontwikkelen.

Jullie zijn vriendinnen van elkaar, hoe gaat dat zakelijk gezien?

We hebben elkaar leren kennen op de opleiding Product Design. We zijn beide leergierige en enthousiaste meiden met een grote affiniteit voor mode, sieraden en design. Het klikte eigenlijk direct. We hebben veel dezelfde visies en vullen elkaar goed aan. We zijn altijd open en eerlijk tegen elkaar. Als de een het druk heeft, neemt de ander het werk over. We geven altijd goede aanvullingen op elkaars werk en zijn niet bang voor feedback. Het werkt gewoon heel prettig samen!

Wat vinden jullie de voor en/of nadelen van het ondernemen?

We zijn beide werkende studenten en het combineren van deze twee kan soms lastig zijn. Bij ondernemen komt veel kijken. We moeten veel zelf regelen. In drukke tijden zoals tentamenweken is het daarom lastig ook een eigen onderneming bij te houden.
De voordelen zijn wel dat je geheel je eigen tijd kunt indelen. Deze flexibiliteit hebben we ook nodig vanwege onze studies.

Hebben jullie een ultime droom? Wat is de volgende stap?

Vanaf 1 september gaan we de minor ondernemerschap volgen, waarbij we onze onderneming perfect kunnen combineren met onze studie. We willen binnenkort een webshop  openen. Ook willen we aan de slag met een grotere reeks producten en nog meer retailers. Onze grote droom is dat ZOET HOUT design een groot merk wordt, waar wij van kunnen leven, zodat we kunnen blijven doen wat we het liefst doen; mooie producten maken.

Aangezien jullie jonge vrouwelijke ondernemers zijn hebben jullie leuke tips en tricks voor startende ondernemers?

Wees actief op social media! Maak jezelf vindbaar en post veel leuke, mooie en interessante dingen. Hiermee bouw je een groot netwerk op.
Blijf daarnaast je idealen nastreven en wees niet bang dat je doelen te hoog gegrepen zijn! Zolang je er zelf in gelooft kun je al je doelen bereiken.

No Comments

Post A Comment